אצטרובל יזמות

מהי יזמות
יזמות היא תחום שדורש הרבה אומץ, יצירתיות, קבלת החלטות ועשייה.
עמותת יוניסטרים שואפת להנהגה עסקית- חברתית בתפיסת עולם דמוקרטית, אשר תפעל למען שינוי חברתי בישראל ותיצור מעגל של הצלחה, כבוד הדדי וסובלנות.
עמותת יוניסטרים הוקמה ע"י רוני צארום, יזם ואיש עסקים, במטרה לפעול למען צמצום הפערים החברתיים-כלכליים בישראל, לפתח את דור ההמשך בפריפריה הישראלית ולהעניק לו הזדמנות שווה להגשמה עצמית, מימוש פוטנציאל ושגשוג. תוכנית "מכשירים היום את מנהיגי העתיד" של עמותת יוניסטרים עוסקת בהכשרת בני נוער למנהיגות עסקית וחברתית.
אצלנו בחברה אכן ניכר כי רוח היזמות מאוד מאפיינת אותנו הן בתחום העסקי והן בתחום החברתי.
ראשית, נסביר את הגדרתה המדויקת של יזמות, ונפרט מה היא יזמות בשבילנו.
יזמות עסקית:
אדם בעל יזמות עסקית, אחראי על ההוצאה לפועל של מכלול הפעולות הדרושות להקמתו וניהולו של עסק חדש, או של תחום פעילות חדש בעסק קיים. מוציאי הפועל של פעולות אלו נקראים יזמים.
בפני היזם עומדים מכשולים רבים בדרך ליישום הרעיון העסקי (ה"מיזם") והוצאתו לפועל, גם אם מדובר ברעיון מוצלח. בין קשיים אלו ניתן למנות את תהליך השגת המימון למיזם, רישום פטנטים וקבלת אישורים רגולטוריים (במידת הצורך), גיוס צוות עובדים מיומן וכדומה. בתחום היזמות הטכנולוגית, המיזם החדש נקרא בשם "חברת הזנק" (סטארטאפ). חלק מהמיזמים נעזרים בחברות ייעוץ או ביועצים עסקיים המתמחים בליווי והקמת עסקים חדשים. -ויקיפדיה
יזמות עסקית מאפיינת בני אדם בעלי דמיון ואופקים רחבים. לעיתים קרובות היזמות מכילה גם אלמנטים הקשורים להמצאות ולפטנטים והמכלול הכולל מביא בחשבון תוכנית עסקית בעלת רעיון חדש או מחודש העולה במוחו של היזם. היזם הוגה תוכניות ורעיונות אשר לעיתים הוא מסוגל לבצע אותם בעצמו ולעיתים הוא זקוק לגופים אחרים אשר יתעניינו וישקיעו ביוזמתו.
בנוסף קיים גם מושג של "יזמות חברתית":
יזמות חברתית היא אמצעי לשינוי חברתי, אשר עושה שימוש בפרקטיקות של יזמות. היזמים החברתיים, העוסקים במלאכה, מאתרים את הבעיות החברתיות בקהילה שלהם ומוצאים פתרון חדשניים ופורצי דרך לאותן בעיות.
דוגמה ליזם: וויליאם (ביל) גייטס הוא יזם אמריקאי היה המייסד ויושב ראש מועצת המנהלים של מיקרוסופט העולמית. גייטס, נולד ב-28 באוקטובר 1955, גדל בסיאטל ארה"ב. למד בבית ספר יסודי ציבורי, ובבית הספר הפרטי לייקסייד שם הוא גילה לראשונה עניין בתוכנה, והחל לעסוק בתכנות בגיל 13. בשנת 1973 החל את לימודיו באוניברסיטת הרווארד שם פיתח גרסה של שפת התכנות בייסיק עבור המיקרו-מחשב הראשון. בשנה השלישית ללימודיו, עזב ביל גייטס את הרווארד על מנת להקדיש את מרצו למיקרוסופט, חברה שהקים בשנת 1975 עם חברו מילדות פול אלן. גייטס ואלן החלו לפתח תוכנות למחשבים אישיים. בשנת 1999 כתב גייטס את הספר עסקים במהירות המחשבה המדגים כיצד טכנולוגיית מחשבים יכולה לפתור בעיות עסקיות בדרכים חדשות ביסודן. את ההכנסות מספריו תרם לארגונים שלא למטרות רווח המקדמים שימוש בטכנולוגיה בחינוך ובפיתוח כישורים.
יזמות בשבילנו זה דבר נחוץ וחשוב, כולנו לוקחים על עצמנו פרוייקטים שונים גם מחוץ ליוניסטרים.. ובכל זאת שואפים תמיד ליזום ולקדם דברים עוד ועוד איפה שצריך.
ובנוגע ליזמות חברתית, גם בשעות הפנאי, חלקנו הם היוזמים שאחראים על יציאות עם חברים, עם המשפחה וכו'..
אצלנו בחברה כל אחד הוא שונה משאר הקבוצה ומיוחד בפני עצמו, מה שיוצר חברה מגוונת ויצרירתית! זו הסיבה שאנחנו עובדים כל כך טוב ביחד, לדוגמה: אנו מעלים רעיונות וכל אחד מפתח את הרעיון בכיוון שונה עד שאנחנו מגבשים רעיון אחד בעל יתרונות רבים.




